Geplaatst op

7 eenvoudige stappen om een heerlijke espresso te bereiden

7 eenvoudige stappen om een heerlijke espresso te bereiden

 

Mis je de koffie van de barista?
– Zo wordt hij ook thuis een succes.

Wil de koffie thuis gewoon niet zo goed smaken als in je favoriete café? We geven tips over hoe je thuis een lekkere koffie kunt zetten.

Voor veel mensen is koffie een belangrijke bron van energie in hun dagelijks werk. Maar als het niet goed smaakt, is de frustratie groot.

U’PitiTTu heeft drie eenvoudige tips om thuis koffie te zetten:

  • Weet wat je wilt,
  • goed water en
  • een schone machine

Als je niet weet wat voor soort koffie je wilt, kun je geen goede koffie zetten.

Miscela d'Oro espresso in grani - koffiebonen




Het belangrijkste is dat de bonen van goede kwaliteit zijn. Het beste is natuurlijk als je in het bezit bent van een molen en de bonen altijd vers kunt vermalen. Voor wie thuis geen molen heeft, raden wij onze reeds gemalen Siciliaanse koffiemelanges aan.








Bij veel mensen is er thuis een Bialetti of een French Press die ergens stof aan het verzamelen is. Hiermee kunt u vrij goede koffie zetten zonder te hoeven investeren in nieuwe apparatuur.

Hoe bereid ik een goede koffie met de Bialetti Moka?

  1. het is essentieel om warm water in de espressomachine te gieten.  Als je koud water gebruikt, dat nog aan de kook moet komen, wordt de koffie te lang verhit en ontwikkelt zich meer bittere stoffen.
  2. vul het voorverwarmde water in het waterreservoir, tot net onder het ventiel.
  3. gebruik verse koffie. Het is het beste om de koffiebonen vers te malen. De optimale maalgraad ligt tussen die voor fijne espresso en die voor handfilters.
  4. plaats het filter en vul het volledig met koffie. Let op dat u niet op het koffiepoeder drukt!
  5. stel de kookplaat in op gemiddelde warmte. Te hoge temperaturen verbranden de koffie en leiden tot een bittere nasmaak.
  6. blijf bij het fornuis, want na een paar minuten is uw koffie klaar om te drinken.
  7. Zodra de typische sissende geluiden en de koffie zichtbaar zijn, moet de koffiemachine onmiddellijk van het fornuis worden gehaald. De restwarmte zal al het water naar boven duwen – en zo voorkom je dat de koffie verbrandt en er meer bittere stoffen ontstaan.

Tip: Als u een nog betere smaak wilt, kunt u ook gefilterd water gebruiken. Het water is essentieel voor een goede koffie, het mag niet te hard zijn, d.w.z. kalkrijk.

Welke machine je ook gebruikt om je koffie te zetten, je mag nooit vergeten er voor te zorgen. Het regelmatig reinigen en ontkalken van de machine of de espressomachine is belangrijk voor een goede koffie.

Geplaatst op

We leveren ook in tijden van de Corona-crisis

Zolang PostNL pakketjes en pakketten verstuurt, blijven we onze klanten heerlijke Siciliaanse producten aanbieden!

Er zijn echter kleine veranderingen:

Ons postkantoor heeft, in verband met de Corona-maatregelen, de openingstijden sterk verkort. Daarom kunnen alleen bestellingen die voor 12.00 uur ‘s middags zijn ontvangen nog dezelfde dag worden verzonden. Daarnaast is de levertijd gemiddeld met één dag verlengd.

Geplaatst op

Product van de maand mei

Het product van de maand mei is ons assortiment gearomatiseerde olijfoliën.

Dit is een speciale aanbieding voor slechts 29,95 € in plaats van 35,00€

Tenuta San Demetrio – Assortiment gearomatiseerde olijfoliën

Met deze assortiment van onze gearomatiseerde olijfoliën bieden we u de mogelijkheid om onze oliën voor een lage prijs te proberen! Deze set bestaat uit

Verder lezen Product van de maand mei