Over Ons

U’PitiTTu???

U’PitiTTu???

Pitittu is een begrip in het Siciliaans en betekent letterlijk ‚eetlust‘, ‚graagte‘ of ‚begeerte‘.
U’Pitittu betekent dus de graagte of begeerte iets lekkers te eten of te drinken om de eetlust op een smakelijke en sensationele manier te stillen.

Waarom de naam U’PitiTTu en waarom ‘de echte smaak van Sicilië’?

De boven genoemde definitie is precies wat we leveren:
Met producten van Siciliaanse bodem een smaaksensatie en gezonde keuze beschikbaar stellen voor iedereen!
Een beetje zonneschijn, warmte en mediterrane levensvreugde op uw tafel door ambachtelijke lekkernijen, delicatessen en streekproducten van absolute topkwaliteit voor een redelijk prijs. Dit begint met de koffie ‘s ochtends, extra vierge olijfolie (puur of gearomatiseerd), pesto’s en tapenades voor lunch en diner, tot en met wijn en lekkernijen voor borrels en partijen. Natuurlijk zijn onze producten ook een super cadeau-idee en kunnen als relatiegeschenken of pakketten aangevraagd worden.
Alle door ons aangeboden producten gebruiken we zelf thuis. We zijn van de kwaliteit overtuigd, kennen de producenten en hebben regelmatig persoonlijk contact met hen.

Waarom een passie voor producten vanuit Sicilië?

Sicilië is het geboorteland van Cinzia en alle twee hebben we een passie voor de siciliaanse keuken en natuurlijke, eerlijke lekkernijen en streekproducten van dit eiland.
In het begin hebben we alleen voor ons producten uit Sicilië naar Amstelveen meegebracht, omdat we niet tevreden zijn met de smaak en de kwaliteit van producten in de lokale supermarkten. Maar ook vrienden en kennissen wilden graag Siciliaanse lekkernijen en streekproducten kopen. Ze wilden ook weten hoe Siciliaanse lekkernijen en gerechten gemaakt worden.
Sinds 2015 importeren we nu, rechtstreeks uit Sicilië, een selectie van producten met authentieke smaken en van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. We mogen ons exclusieve importeur noemen van een aantal siciliaanse producten van de hoogste kwaliteit. En dit doen wij met trots!

Deze producten gebruiken wij natuurlijk ook in onze kook workshops.

Dit is het verhaal van U’PitiTTu
… de echte smaak van Sicilië!

(Team U’PitiTTu: Jens & Cinzia)