Rosbief – roze, mals en gewoon heerlijk

Rosbief – roze, mals en gewoon heerlijk

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 70-90 minuten

Ingrediënten:
1 kg rosbief (kant en klaar van de slager)
1 theelepel kleurrijke peper (versgemalen)
½ theelepel zout
2 eetlepels extra vierge olijfolie, (eventueel rozemarijn, knoflook of salie)
2-6 laurierblaadjes

Voorbereiding:


1. Spoel het vleesstuk met schoon water en dep het droog met keukenpapier.

2. Wrijf peper en zout in het vlees en smeer de olijfolie in.

3. Leg het vlees op een grill en garneer het met de laurierblaadjes. Tip: Scheur de bladeren een beetje voor een beter aroma.

Wrijf peper en zout in het vlees en smeer de olijfolie in.

4. Doe het vlees voor 30 minuten bij 180 ° C op de middelste rek in de oven.

5. Nu heeft het vlees een korst ontwikkeld en kan desgewenst worden omgedraaid.

Nu heeft het vlees een korst ontwikkeld en kan desgewenst worden omgedraaid.

6. Hierna gaat het opnieuw in de oven gedurende 50 – 60 minuten op 170 ° C.

het vlees naar 50 – 60 minuten op 170 ° C

7. Haal het vlees uit de pan en laat het een minuut of 10/20 rusten onder aluminiumfolie.

8. Het vlees is nu klaar om te serveren.

Het vlees is nu klaar om te serveren.

 

Eet smakelijk!

social position

Share this post